Bereken eenvoudig,
jouw helm maat online

Bekijk instructievideo

Maat helm meten bij
volwassenen en kinderen

De maat van de helm is zeer belangrijk als je van plan bent om online een helm te kopen. In een winkel heb je de mogelijkheid om de helm te passen, wat online uiteraard niet mogelijk is. Daarom hebben wij met betrekking tot het bepalen van de maat van de helm een uitgebreide beschrijving met maten tabel beschikbaar om de juiste maat helm te kunnen opmeten. Zo kun je dus heel makkelijk je helm maat berekenen! 

Dat het bepalen van de juiste helm maat belangrijk is, spreekt uiteraard voor zich. Een te kleine helm zal bijvoorbeeld niet eens passen, maar een te grote helm zal te veel ruimte overlaten. Hier volgen een aantal stappen die uitleggen hoe je jouw helm maat bepaalt. Houd er rekening mee dat richtlijnen zijn om de maat te bepalen en dat elk hoofd weer anders is. Ook staan bij alle producten een maattabel om je helm maat berekenen! Weet u al wat voor maat u nodigt dan klik je hier om naar de winkel te gaan!

Stap 1. Pak een meetlint.

Stap 2. Meet de omtrek van je voorhoofd. Plaats de meetlint 2,5 cm boven de wenkbrauwen.

Stap 3. Bekijk de helm maat bij de bijbehorende omtrek in centimeters.

Algemene informatie over
helm maat bepalen

Tijdens het rijden op een motor, scooter of brommer is de veiligheid van de bestuurder (en eventueel passagier) van levensbelang. Draag altijd een helm in het verkeer, de Rijksoverheid moedigt alle motor- scooter- en brommerrijders aan om een helm te dragen tijdens het rijden.

Een integraalhelm omsluit het hoofd volledig en biedt in dat opzicht tegen weersomstandigheden als regen en wind meer bescherming in vergelijking met een jethelm, die het gezicht deels vrij laat.

Er zijn uiteraard veel verschillende soorten helmen te onderscheiden, waarvoor de helm maat voor ieder soort gelijk zal zijn. Toch is het zo dat niet elke helm hetzelfde zit, je kunt een L hebben bij de ene helm en een M hebben voor een ander merk. We proberen bij de producten zoveel mogelijk te vermelden, wanneer hij klein of groot valt.