Populaire scooterhelmen

Scooterhelmen zijn een belangrijk onderdeel van het rijden op een scooter, en het is belangrijk om een helm te kiezen die veilig, comfortabel en stijlvol is. Er zijn veel verschillende modellen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste is voor jou. In deze blog geven we een overzicht van enkele populaire scooterhelmmodellen en vergelijken we hun belangrijkste kenmerken.

Een van de meest populaire modellen is de integraalhelm. Deze helmen zijn gemaakt van één stuk en bieden complete bescherming van het hoofd. Ze zijn meestal licht van gewicht en comfortabel om te dragen, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren. Een nadeel van integraalhelmen is dat ze vaak duurder zijn dan andere modellen.

Een ander populair model is de systeemhelm, ook wel bekend als de modulaire helm. Deze helmen kunnen worden omgezet van een integraalhelm naar een jethelm (met een open gezicht) door het opklapbare vizier. Dit maakt ze ideaal voor rijders die vaak tussen verschillende rijomstandigheden wisselen. Systeemhelmen zijn meestal wat zwaarder dan integraalhelmen, maar ze bieden nog steeds voldoende bescherming.

Een andere optie is de jethelm, ook wel bekend als de open face helm. Deze helmen bieden alleen bescherming aan de achterkant van het hoofd en het oor, en hebben een open gezicht voor een betere ventilatie. Ze zijn licht van gewicht en comfortabel om te dragen, en ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en kleuren. Een nadeel van jethelmen is dat ze minder bescherming bieden dan integraal- of systeemhelmen.

Ten slotte is er de crosshelm, ook wel bekend als de dirt bike helm. Deze helmen zijn speciaal ontworpen voor off-road rijden en hebben een stevig, stootvast ontwerp. Ze zijn verkrijgbaar in integraal- en jetmodellen, en ze zijn meestal voorzien van een vizier om stof en vuil te weren. Crosshelmen zijn meestal zwaarder dan andere helmen, maar ze bieden een uitstekende bescherming. 

 
Comments

There are no comments yet.

Leave a comment