De jethelm als scooterhelm

Jethelmen, ook wel “halfhelmen” genoemd, zijn een type motorhelm dat minimale bedekking biedt voor het hoofd. Ze zijn zo genoemd omdat ze in de vorm zijn van een jetfighter-helm, met een ronde, gladde schaal en een korte vizier.

Jethelmen zijn het kleinste en lichtste type motorhelm. Ze wegen meestal minder dan 1,5 pond, wat betekent dat ze gemakkelijk gedragen kunnen worden gedurende langere periodes. Ze zijn ook erg compact, dus ze kunnen gemakkelijk worden opgeborgen in de zadeltas of kofferruimte van een motorfiets.

Ondanks hun minimale bedekking moeten jethelmen aan dezelfde veiligheidsnormen voldoen als andere types motorhelmen. Ze moeten een ECE 22.05 certificering hebben, wat betekent dat ze zijn getest om te zorgen dat ze voldoende bescherming bieden in het geval van een ongeval.

Jethelmen zijn een populaire keuze onder rijders die een minimalistischer, laagprofiel-uitstraling prefereren. Ze zijn ook een goede keuze voor rijders die koel willen blijven op warme dagen, omdat ze minder bedekking bieden en meer lucht laten circuleren rondom het hoofd.

Over het algemeen zijn jethelmen een praktische en stijlvolle keuze voor motorrijders die minimale bedekking en maximale bewegingsvrijheid willen.

Bekijk hier alle onze jethelmen!

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment