Een integraalhelm als scooterhelm

Integraalhelmen zijn een type motorhelm dat de hele hoofd en de nek van de rijder bedekt. Dit in tegenstelling tot andere soorten helmen, zoals jethelmen of half-shell helmen, die alleen het hoofd bedekken. Integraalhelmen bieden meer bescherming dan andere soorten helmen, omdat ze het hele hoofd en de nek bedekken en daardoor het risico op letsel aan deze gebieden verminderen.

De voordelen van een integraalhelm 

De constructie van integraalhelmen is meestal ook steviger en veiliger dan andere soorten helmen. Ze hebben een sterk en duurzaam buitenschild, dat is gemaakt van materialen zoals polycarbonaat of glasvezel. Dit schild is ontworpen om te weerstaan aan impact en abrasie, en om de rijder te beschermen tegen schokken en letsel. Binnenin de helm bevindt zich een comfortabele en beschermende binnenvoering, die is gemaakt van schuim of andere materialen om het hoofd en nek van de rijder te ondersteunen en te beschermen.

Integraalhelmen zijn ook aerodynamischer dan andere soorten helmen, omdat ze een gestroomlijnde vorm hebben die de luchtweerstand vermindert. Dit kan rijders helpen om sneller en gemakkelijker te rijden, vooral op hoge snelheden. Bovendien bieden integraalhelmen vaak ook meer ruimte voor communicatieapparatuur, zoals intercoms of bluetooth-headsets, wat handig kan zijn voor lange ritten of groepstours.

De nadelen van een integraalhelm 

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het dragen van integraalhelmen. Ten eerste zijn ze meestal zwaarder en bulkier dan andere soorten helmen, wat kan leiden tot vermoeidheid of nekpijn na lange ritten. Bovendien zijn ze minder ventilerend dan andere soorten helmen, wat kan leiden tot oververhitting of zweten tijdens warme zomerdagen. 

Vind hier alle integraalhelm geschikt voor uw scooter. 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment