Alles wat je moet weten over de systeemhelm

Systeemhelmen, ook wel “modulair helmen” genoemd, zijn een type scooterhelm dat meer bedekking biedt dan een jethelm. Ze zijn zo genoemd omdat ze zijn ontworpen met verwisselbare onderdelen, zoals een afneembare kinbescherming en afneembare vizieren. Dit maakt het gemakkelijk om het vizier te verwijderen als het niet nodig is, zoals bijvoorbeeld op een warme dag. De kinbescherming kan ook worden verwijderd als de rijder dat wil en dit kan per helm verschillen.

Systeemhelmen zijn ook vaak uitgerust met een intercomsysteem, wat betekent dat de rijder in staat is om te communiceren met andere rijders of met passagiers. Dit kan handig zijn tijdens lange ritten of als de rijder met een groep rijdt. Sommige systeemhelmen hebben ook ingebouwde speakers en microfoons, zodat de rijder muziek kan luisteren of telefoongesprekken kan voeren terwijl hij of zij rijdt.

Net als alle andere helmen binnen de EU, moeten systeemhelmen ook voldoen aan de ECE 22.05-norm. Deze norm is meer uitgebreid dan de DOT-norm en omvat strengere eisen op het gebied van veiligheid en prestaties. Systeemhelmen moeten bijvoorbeeld worden getest op hun vermogen om te weerstaan aan verschillende soorten impact en om de hoofd- en nekwervels te beschermen in het geval van een ongeval.

Systeemhelmen zijn een populaire keuze onder rijders die op zoek zijn naar meer bescherming en flexibiliteit dan wat een jethelm te bieden heeft. Ze zijn ook een goede keuze voor rijders die vaak lange ritten maken of die graag met andere rijders communiceren terwijl ze onderweg zijn.

Over het algemeen bieden systeemhelmen meer comfort en flexibiliteit dan jethelmen, maar ze zijn ook groter en zwaarder. Dit betekent dat ze niet altijd even comfortabel zijn om te dragen voor langere periodes, en dat ze minder gemakkelijk te vervoeren zijn. Bovendien zijn ze vaak duurder dan jethelmen.

Al met al zijn systeemhelmen een goede keuze voor rijders die op zoek zijn naar meer bescherming en functies dan wat een jethelm te bieden heeft,

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment