Vanaf 1 januari 2023 is het dragen van een helm verplicht. Dit geldt voor snorfietsen te herkennen aan een blauwe kentekenplaat. Het maakt niet uit wat voor soort helm je kiest. Let bij de aanschaf van de helm goed op of deze voldoet aan de Europese ECE-norm. Alle helmen bij mijnscooterhelm.nl voldoen standaard aan deze norm. Ook is de pasvorm belangrijk, past de helm niet goed dan heb je geen goede bescherming.

Soorten scooterhelmen

Er zijn verschillende soorten helmen, de 3 meest voorkomende helmen:

 – Integraalhelm: een helm met een vast kinstuk
– Systeemhelm: een helm met een opklapbaar kinstuk
– Jethelm: open helmen zonder kinstuk

Welke helm je kiest hangt het meest af van jouw persoonlijke smaak. Rijd je motor dan heeft de integraalhelm de voorkeur vanwege hogere snelheden. 

Pasvorm

 

Voor goede bescherming dient de helm op de juiste manier gedragen te worden. De helm moet recht op het hoofd worden gedragen en de kinband vastgemaakt. Draag je de helm niet goed kan dit voor onveilige situaties zorgen. En bovendien kun je hiervoor een boete krijgen. Bij het afschaffen van de helm is het belangrijk om de maattabel te bekijken voor de pasvorm. Dit kan per merk verschillen. Gebruik hiervoor een meetlint. Meet 2,5 cm boven de wenkbrauwen de hoofdomtrek. Een te ruime helm biedt minder bescherming. Bereken direct jou maat.

Scooterhelm keurmerk

Let bij de aanschaf van een helm goed op of deze voorzien is van een ECE-keurmerk. Het ECE-keurmerk geeft aan dat de helm een veiligheidskeuring heeft doorstaan. Het keurmerk is te herkennen aan een cirkel met E en een volgnummer erin. Dit nummer geeft weer in welk land de scooterhelm is getest. Voor Nederland is dat een 4. Let wel op, dit betekent niet dat andere nummers niet toegestaan zijn.

Geen helm? Boete!

Draag je geen helm of niet op de juiste manier kun je een flinke boete krijgen. Deze bedraagt 100 euro. Neem je iemand mee op de scooter zorg ook dat diegene een helm draagt! Zorg dat je investeert in een goede helm. Dit voorkomt een boete maar ook wel het belangrijkste, goede bescherming.

Een scooterhelm die bij je past

Gelukkig zijn er tegenwoordig mooie trendy maar ook stoere helmen. Op site van mijscooterhelm.nl vind je deze. Heb je hulp nodig? Stel je vraag via de mail, contactformulier of Livechat!

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment