Met de juiste onderhoud aan je helm kan je de levensduur van de helm verlengen.  Hier heb je de juiste spullen en een goede aanpak voor nodig. Er zijn enkele belangrijke punten waar je op moet letten als je de helm gaat schoonmaken. 

Hoe maak je de buitenschaal van een scooterhelm schoon?

Na een tijdje dragen kan het zijn dat erop de buitenschaal van de helm viezigheid is gekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zand of vliegjes. Dit wil je natuurlijk verwijderen zonder dat je de buitenschaal beschadigd. Dit kan je het beste doen via de volgende stappen. 

Stap 1: Zorg voor een zachte vochtige doek om de eerste vuile laag te verwijderen. Zorg ervoor dat de doek niet te nat is. 

Stap 2: Nadat het ergste vuil eraf is, ga nog een keer stevig over de scooterhelm heen met de doek. Dit doe je pas na stap 1 om de lak niet te beschadigen. 

Stap 3: voeg helmpoetsmiddel toe om de helm weer helemaal te laten stralen! 

Zo, nu is de buitenschaal weer als nieuw. Nu gaan we verder naar de binnenvoering. 

Hoe maak ik de binnenvoering van mijn scooterhelm schoon?

In de meeste helmen zit tegenwoordig een uitneembare binnenvoering. Ideaal om dus ook de binnenkant van je helm dit fris en fruitig te houden. Het is vaak mogelijk om de binnenvoering gewoon in de wasmachine uit te wassen. Controleer voordat je dit doet even het labeltje in de voering.  Was de binnenvoering in de wasmachine uit op 30°C. Dit wordt over het algemeen aangeraden om het krimpen tegen te gaan. Stop het dus ook niet in de droger, dit kan ervoor dat de voering krimpt en niet meer in de helm past. 

Is de voering nou niet uitneembaar, neem de binnenkant dan af met een natte doek. Je kunt hier ook textiel schuim voor gebruiken. 

Hoe maak ik mijn vizier schoon?

 Het is ontzettend belangrijk om goed zicht te hebben op de scooter. Het is dan ook niet veilig om zonder goed zicht de weg op te gaan. Hiervoor moet je vizier dus ook schoon zijn.  Het is belangrijk dat je een zachte doek gebruikt die het vizier niet bekrast. Gebruik hier bijvoorbeeld een microvezel doekje voor. Maak het doekje vochtig met water of vizier reiniger. 

Gebruik geen zeep of afwasmiddel, dit kan strepen op het vizier achter laten. 

Bij het vizer zit een rubberenrand, deze zorgt ervoor dat het vizier goed sluit. Hierdoor komt er geen water of wind in de helm. Het is belangrijk om de rubberen rand ook goed te onderhouden. Smeer deze rand om de 6 maanden in met siliconenvet. Dit zorgt ervoor dat de rubberenrand niet uitdroogt. Smeer ook het viziermechanisme in met siliconenvet. Zo blijft ook dit mechanisme optimaal. 

Hoe hou ik mijn hem in de beste staat?

Als de helm een tijdje niet gebruikt wordt kan je de helm het beste bewaren in de bijgeleverde helmzak. Het liefst op een plek waar het koel en droog is. Bewaar de helm nooit op de kop en voorkom schimmelvorming door er geen natte kleding in te bewaren. 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment