Na het uitstellen van de helmplicht is het nu toch echt zover. Per 1 januari 2023 gaat de helmplicht in voor alle snorfietsers in Nederland. De overheid wil hier mee de verkeersongevallen en doden verminderen. 

Wat betekent de helmplicht? 

De helmpicht betekent dat iedereen met een snorfiets een helm moet gaan dragen. Een snorfiets kan je herkennen aan de blauwe kentekenplaat en de maximale snelheid is 25 km/u. De snorfiets mocht voorheen dus zonder helm op het fietspad rijden. Vanaf 1 januari 2023 komt hier dus verandering in. Het blijft wel toegestaan om op het fietspad te rijden. Alleen in Utrecht en Amsterdam is het wel verplicht voor snorfietsers om op de rijbaan te rijden. Bekijk hier de officiële uitspraak van de rijksoverheid. 

Welke helm past bij mij?

De rijksoverheid geeft je nu de kans om binnen een halfjaar een helm te vinden die bij je past. Dit kan best een uitdaging zijn als je nog nooit een helm hebt gedragen. Hiervoor hebben we wat bedacht. In dit artikel staat alles wat je moet weten over de verschillende helmen. Kom je er nog steeds niet helemaal uit? Stuur ons dan een bericht via de livechat of via instagram!

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment