Een Pinlock vizier voor je scooterhelm. In je zoektocht naar een helm ben je het begrip vast wel eens tegengekomen. Maar wat is de werking van een Pinlock vizier? Het is eigenlijk een heel simpel principe. Je helm is standaard uitgerust met een vizier, in sommige situaties wil deze nog wel eens beslaan. Dit is erg vervelend natuurlijk. Hiervoor is het Pinlock vizier dus voor gemaakt! 

Hoe werkt een Pinlock? 

Een Pinlock vizier wordt achter het originele vizier geplaatst. De Pinlock zorgt ervoor dat het vocht dat het vizier oorspronkelijk beslaat absorbeert. Doordat dit vocht dus wordt opgenomen blijft blijft het vocht niet op het vizier liggen. De siliconen rand van het Pinlock vizier creëert een luchtkamer tussen het originele vizier en het Pinlock vizier. De luchtkamer houdt de temperatuur op pijl en zorgt er dus voor dat het vizier niet beslaat. 

Hoe werkt een pinlock vizier?

Verschillende Pinlock soorten

Er zijn 3 verschillende soorten Pinlock vizieren. Deze kunnen worden ingedeeld in 3 klassen; de 30, 70 en 120. Deze cijfercodes zijn gebaseerd op testen uitgevoerd in verschillende omstandigheden. De Pinlock 30-lens is de meest algemene lens. Deze past in de helmen die zijn uitgerust voor een Pinlock vizier. Deze biedt in normale omstandigheden een helder zicht. De Pinlock 70 is wat meer gespecificeerd en zal dus niet in alle helmen passen. Let dus goed op welke Pinlock lens je koopt voor je helm. Het Pinlock 70 vizier is ontworpen met betere mist werende eigenschappen. Het Pinlock 120 Vizier is zodoende nog beter ontwikkeld maar dus geschikt voor nog minder helmen. Let dus erg goed als je over gaat tot aankoop van een Pinlock vizier dat je het geschikte vizier koop! Mocht het niet bij het product staan? Stuur ons dan even een bericht via de livechat of het contactformulier

Opzoek naar een scooterhelm die al uitgerust is met een Pinlock Lens? Klik dan hier

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment