Je bent opzoek naar een helm, maar weet niet wat het verschil is tussen een motorhelm en scooterhelm? Dat snappen wij! Dit is namelijk erg onduidelijk en gaan we in dit artikel van A tot Z uitleggen. Om het kort te houden; volgens de wet is er geen verschil tussen een motor en een scooterhelm! Dit heeft er alles mee te maken dat er maar één keurmerk is voor helmen. 

 

Wat is dan wel het verschil tussen een motorhelm en een scooterhelm?

Om te beginnen is het voornaamste verschil de prijs. Een goedkope helm van rond de 50 euro zal niet snel worden gebruikt op een motor. Daarentegen zul je deze erg vaak zien bij een scooterrijder. Prijs is hier dus een belangrijke factor in! Het keurmerk dat het toestaat dat een helm de openbare weg op mag is het ECE 22.05 keurmerk. Heb je een helm zonder ECE 22.05 keurmerk is het niet toegestaan om op de openbare weg te betreden. Bovendien weet je dan ook niet als de helm veilig is! Zorg er dus altijd voor dat je helm voldoet aan het ECE 22.05 keurmerk.  

Materiaal scooterhelm en motorhelm

Het grootste verschil is in de opbouw van een helm te vinden. Een helm bestaat uit verschillende schalen. Er is energie absorberende binnenschaal en een harde buitenschaal. De buitenschaal zal in eerste instantie de eerste klap opvangen. De goedkoopste helmen hebben een buitenschaal van plastic. Deze plastic buitenschaal is redelijk flexibel waardoor er een hardere binnenschaal nodig is om de de klap op een hogere snelheid goed te kunnen absorberen. Door deze hardere binnenschaal zal de absorberende waarde van de helm afnemen. Dit betekent dat de helm dan minder goed klappen kan opvangen op hogere snelheden. Duurdere helmen hebben complexere schalen gemaakt van ander materiaal, bijvoorbeeld carbon. Je kan er dus vanuit gaan hoe duurder de helm hoe technischer de helm. 

verschillende soorten scooterhelmen en motorhelmen

De soort van de helm hangt vaak af van de rijder en waarvoor de helm wordt gebruikt. Zo zul je over het algemeen scooter rijders vaak zien met een jethelm ook wel fashion helm genoemd. Dit vaak ook doordat op scooters windschermen gemonteerd zitten. Hierdoor wordt je dus vaak al bescherm van weersinvloeden bijvoorbeeld wind.  Een motorrijder zal sneller voor een integraal of systeemhelm kiezen. 

Inspiratie nodig? bekijk hier de verschillende soorten helmen:
Jethelm, openhelm zonder kinstuk 
Systeemhelm, gesloten helm met de mogelijkheid tot open helm door het openslaande kinstuk. 
Integraalhelm, een gesloten helm. 

Mijnscooterhelm.nl gespecialiseerd in scooterhelmen

Je weet nu dus wat het verschil is tussen een motorhelm en scooterhelm. Maar waarom koop je dan een helm bij mijnscooterhelm.nl? Wij selecteren onze helmen met precisie. Zo zoeken wij alleen de helmen uit met de beste prijs/kwaliteit verhouding en zijn we altijd opzoek naar de nieuwste trends, zo weet je zeker dat je met een hippe helm op de scooter zit.

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment