Je wilt een nieuwe helm voor op de scooter maar je hebt geen idee waar je naar opzoek bent? Geen zorgen! Met dit stappenplan vol info weet je zo exact wat voor scooter helm jij nodig hebt. We beginnen met het uitkiezen van de soort helm waar je naar opzoek bent! Hierna leggen we uit hoe je het beste je maat kan uitkiezen en daarna geven we nog wat handige tips!

Wat voor soort helm heb ik nodig?

Er zijn vier verschillende soorten scooter helmen, de jethelm, de integraalhelm, de systeemhelm en de offroadhelm/enduro helm. Je bent helemaal vrij in de keuze van soort, de wet voorschrijft alleen dat alle helmen moeten voldoen aan bepaalde veiligheidseisen. Gelukkig hoef je je hier geen zorgen om te maken want alle helmen die mijnscooterhelm.nl verkoopt zijn goedgekeurd met het ECE.22.05 keurmerk! We gaan nu uitleggen wat alle verschillende helm soorten inhouden!

De jethelm

De jethelm staat ook wel bekend als een fashion helm. Dit is volgens ons geheel terecht, de klasse die deze scooter helm uitstraalt doet denken aan de Italiaanse Vespa’s!

De jethelm komt aan zijn naam door de gelijkenis in uiterlijk met een helm die piloten dragen. De jethelm laat het hele gezicht vrij maar bedekt de oren. Dit onderscheid de jethelm van de andere soorten scooter helmen. De jethelm wordt vaak gezien als de makkelijkste helm in de omgang door dat het gemakkelijk op en af te zetten is. 

Waarom kiezen voor de jethelm?

Door de opening van het gezicht zorgt de jethelm voor een goedzicht rondom. Ook geeft het een gevoel van vrijheid tijdens het rijden, hiervoor wordt er dus vaak gekozen voor een jethelm. Ook wordt vaak voor deze soort scooter helm gekozen in combinatie met een windscherm, het windscherm vangt hier de meeste wind en andere weersinvloeden op waardoor een extra vizier overbodig is. Bekijk hier alle jethelmen!

De Integraalhelm

De integraalhelm onderscheidt zich van de jethelm door dat de helm het hele hoofd omsluit. Hierbij is het hele gezichtsveld dus binnen in de helm. Deze helm kan je goed vergelijken met de helm die ook wordt gedragen in de racewereld!

Waarom kiezen voor een integraalhelm?

De integraalhelm biedt het hele hoofd bescherming en dus is het een erg veilige helm. Hierbij biedt het ook comfort bij koud weer en ben je beschut tegen de wind. Het nadeel hiervan wel is dat het in de zomer bij sommige scooter helmen erg warm kan worden! Bekijk hier alle integraalhelmen!

De systeemhelm

Bij de systeemhelm is het mogelijk om het kin stuk om hoog te klappen. Hierbij kan het gezichtsveld dus makkelijk getoond worden. Hierbij is de systeemhelm dus een combinatie van een jethelm en een integraalhelm!

Waarom kiezen voor een systeemhelm?

De systeemhelm is tijdens de rit volledig afgesloten zoals een integraalhelm. Dit zorgt dus voor veel veiligheid onderweg. Ook kan het kin stuk om hoog worden geklapt tijdens het rijden! LET OP, sommige helmen hebben alleen een ECE 22.05 keuring wanneer het kin stuk omlaag is gekapt. Let hier dus duidelijk op bij de omschrijving als het ook is goedgekeurd tijdens het rijden met het kin stuk omhoog geklapt! Bekijk hier alle systeemhelmen!

De helmmaat

Zo, we snappen dat dit erg veel informatie is. Via deze link ga je gelijk naar de winkel en kan je daar rustig alle soorten scooter helmen bekijken!

Nu je weet welke soort helm je naar opzoek bent gaan we de maat kiezen! We snappen dat dit erg lastig is, daarom proberen we hier je zo goed mogelijk in te helpen hoe je helm maat tot stand komt! We hebben hier een erg handige pagina voor gemaakt. Klik hier om naar de pagina te gaan!

Waar worden scooter helmen van gemaakt

Er zijn verschillende soorten materiaal dat gebruikt wordt voor de buitenschaal van een scooter helm. Het materiaal dat gebruik maakt, maakt vooral uit voor het gewicht. Alle helmen zijn ECE 22.05 gekeurd dus alle helmen zijn veilig! Het materiaal wat voornamelijk wordt gebruikt op mijnscooterhelm.nl is thermoplastisch polycarbonaat!

De prijzen

Alle helmen op mijnscooterhelm.nl liggen tussen de 50 en 300 euro! We proberen alles zo scherp mogelijk aan te prijzen! Ook proberen we zo’n breed mogelijk assortiment aan te bieden, mocht je nou toch een helm missen vraag ons er dan na en dan proberen we dit ook te regelen!

Tips voor gebruik van de scooter helm
  1. Koop na een ongeval een nieuwe helm, dit omdat dit een zaak van leven of dood kan zijn! Er kunnen scheurtjes in de schaal van de helm zitten die de veiligheid beïnvloeden.
  2. Helmen gaan tussen de 3 en de 5 jaar mee, hou je helm goed in de gaten en vervang je scooter helm op tijd!
  3. Laat na een rit in de regen de scooter helm goed drogen! Wanneer de voering nat wordt kan dit onaangename geurtjes achterlaten of zelfs beschimmelen. Leg de helm ook niet op een hete kachel of andere hete warmtebron, dit kan ervoor zeggen dat de binnenkant gaat krimpen.
  4. Wanneer je gebruik maakt van een vizier maak deze dan regelmatig schoon. Een smerig vizier kan je zicht belemmeren en je veiligheid in gevaar brengen.
  5. Bij het kiezen van een let dat de helm altijd gehomologeerd is! Begint het erkenningsnummer met 05, dan voldoet de helm aan de recente norm ECE R 22/05 norm. Dit betekent dat de helm op de openbare weg mag en veilig is.
  6. Voor meer handige tips over veiligheid klik dan op deze link voor de pagina van de rijksoverheid over veiligheid op de scooter.
Onze belofte aan de klant!

Wat voor ons vooral belangrijk is dat onze klant de service krijgt die iedereen verdiend! Kom je ergens niet uit? Geen probleem! We zijn bereikbaar via de live chat, mail en al onze social mediakanalen! 

Comments

There are no comments yet.

Leave a comment